Новини

Семінар бібліотекарів на базі Ліцею №1

Бібліотечний простір творчості
Завданням шкільної бібліотеки є виховання в читачів культури читання, вміння користуватися бібліотекою, набуття потреб у читанні літератури, яке сприяє розвитку пізнавальних інтересів і здібностей.
17 лютого 2023 року Центром професійного розвитку педагогічних працівників організовано та проведено семінар-зустріч для шкільних бібліотекарів, яка відбулася на базі ліцею №1 на тему: «Студія шкільних бібліотекарів – ярмарок творчих ідей».
Як знайти цікаві форми популяризації книги? Як привернути увагу читачів до шкільної бібліотеки? З новими цікавими, активними, нетрадиційними формами роботи книгозбірні поділилася завідувач бібліотекою ліцею №1 Олександра Михайлюк.
Креативний, комунікабельний, творчий бібліотекар презентувала інноваційні форми роботи для виховання компетентного читача. Олександра Іларіонівна акцентувала увагу колег, що бібліотечна інновація – це оригінальна, нестандартна ідея, методика, проєкт, які виходять за межі існуючих традиційних форм і відображають новий підхід до змісту і організації бібліотечного обслуговування. Увагу усіх присутніх привертали книжкові виставки, які занурюють читача в атмосферу особливого ставлення до книги. Це просто книжковий рай для справжніх книголюбів школи та джерело креативних ідей для бібліотекарів.
Цілющими ліками для шкільного бібліотекаря завжди було та залишається приємне спілкування з читачами та колегами, незважаючи на настрій. Кожен присутній бібліотекар отримав позитивні та емоційно – насичені враження від зустрічі. Приходь до шкільної бібліотеки – і отримаєш частку знань.(Консультантка Жанна Базь).