Новини

Емоційний інтелект учителя в умовах війни

         Війна змінює наше життя. Два місяці жаху та спустошення української землі, загублені життя, зранені пошматовані українські серця. Вчимося жити з цим. І зараз, як ніколи, важливо усвідомлювати і визнавати власні почуття і стани, розпізнавати емоції, комунікувати і співпрацювати в умовах напруження і страху. Вчити дітей в такий спосіб і час, яких ми у житті ще не знали.
10 травня психологиня Олена Токарєва та Володимир-Волинський ЦПРПП запропонували учителям початкової школи тренінг “Емоційний інтелект учителя як основа педагогіки довіри в умовах війни”.
     Чому я відчуваю так саме зараз, що спровокувало такі мої емоції, як налагодити контакт з собою, як навчитись володіти собою – далеко неповний перелік тем, які пропрацювала з учасниками тренінгу Олена. На тренінгу співтворили, рефлексували, сміялись. Замислювались. Впевнені, що поради, висновки, вправи тілесно-зорієнтованої терапії стануть учителям в нагоді, коли буде страшно, боляче, сумно.
    У кожного свої враження, думки і висновки. Та ключовим інсайтом стало усвідомлення того, що свій емоційний інтелект треба розвивати, нарощувати, берегти.
Валентина Адамчук